9.07.2006

A Milli Takım namzetleri ümit verdiler











2 Kasım 1960 Çarşamba tarihli Milliyet Gazetesinden

A Milli Takım namzetleri ümit verdiler
27 Kasımda Sofya'da Bulgaristan'la oynayacağı karşılaşmaya hazırlanan (A) milli namzet kadrosu dün Mithatpaşa'daki idman maçında mahalli lig karmasını 4-0 mağlup etmiştir.
Hakem Rıfat Atakanı idaresinde cereyan eden maça milli takım namzetleri: Turgay - Naci, İsmail, Mustafa Ertan, Ergun - Ahmet, Hilmi, Suat - Metin, Kadri, Lefter tertibiyle başlamıştır. Galata, Yeşildirek, Sarıyer, Adalet, Anadolu ve Beylerbeyi oyuncularından kurulu karma ise şu şekilde sahaya çıkmıştır: Günay - Kenan, Orhan, Yalçın, Vural - Yüksel, Selahattin, Affan - Adil, Reşat, Arif.
Namzedlerin geçen haftaya nazaran daha derli toplu ve daha ciddi göründükleri hazırlık maçının ilk golünü Lefter 19. dakikada bir çift vuruştan kaydetmiş, bunu 23. dakikada Suat'ın kafa pasından faydalanan Metin'in çok güzel bir vuruşla yaptığı sayı takip etmiştir.
Müdafaada ve hücumda süratli bir oyun tutturan namzedler bir ara atlattıkları tehlikeden sonra Metin'in Lefter'e uzattığı topla 3-0 galip duruma yükselmişlerdir. Bu topu iyi takip eden Lefter düzgün bir şütle rakip kaleye göndermiş ve devre 3-0 kapanmıştır.
İkinci devrede namzed kadroda değişiklikler yapılmış ve kaleye Necmi, solbeke Ahmet, sol hafa Nejat ve solaçığa ise Yüksel geçmişlerdir. Namzed kadro ilk devredeki gibi sık sık gol pozisyonlarına girmiş, ancak forvet elemanlarının zamanında şüt çekmeyişi yüzünden bunlardan birini değerlendirebilmiştir. İkinci devrenin tek golünü Hilmi 50. dakikada sağaçık yerinden kayıp, önüne düşürdüğü topla ve tutulmaz bir şütle atmıştır. Oyunun geri kalan zamanında namzedler başka sayı yapamamış ve sahadan 4-0 galip ayrılmışlardır.
AYKAÇ MEMNUN
Milli Takım seçicisi Eşfak Aykaç namzed kadronun dünkü çalışma temposundan memnun olduğunu açıklamış, ancak bazı mevkiler üzerinde tereddüdü bulunduğunu ve eksiklerin giderilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu ifade etmiştir. Her iki hazırlık maçını takip eden Federasyon Başkanı Muhterem Özyurt görüşünü kısaca "Daha iyi olacak" diye belirtmiş, milli takım antrenörlüğüne getirilen Puppo Sandro ise "Henüz bir maç. Fizik kondüsyonu bakımından takımı tatminkar buldum. Biraz daha çalışmamız lazım" şeklinde konuşmuştur.