12.03.2006

Şampiyonlar şampiyonu Real Madrid, bugün Belçika Kıral Sarayına davetli




















2 Kasım 1960 Çarşamba tarihli Hürriyet Gazetesinden

Şampiyonlar şampiyonu Real Madrid, bugün Belçika Kıral Sarayına davetli

Manchester United takımı, iki sene evvel feci bir uçak kazasına uğradığı zaman, bu İngiliz kulübüne yardım teklifinde bulunan ilk yabancı kulüp Real Madrid'di. Geçen sene Fransa'nın cenubunda Frejus kasabası sel felaketine uğradığı zaman burada evsiz barksız kalan binlerce ailenin menfaatine Real Madrid bir maç yapmıştı.
Real Madrid, bugün de Brüksel'de Laeken kıraliyet sarayında, Belçika Kıralı Baudouin ve müstakbel eşi İspanyol prensesi Fabiola tarafından resmen kabul edilecektir. Real Madrid, böylece Belçika Kıraliyet Sarayı'na resmen davet edilen ilk futbol kulübü olmak şerefini kazanmıştır.
REAL MADRİD'İ PRENS FİLİP DE KABUL EDECEK
Real Madrid Aralık ayı sonunda da İngiltere kıraliçesinin eşi Prens Filip'in başında bulunduğu bir hayır cemiyetinin davetlisi olarak, İngiltere lig lideri Tottenham'la karşılaşacaktır.
Tottenham'la yapacağı karşılaşma için Real Madrid takımı 812 bin 500 lira (32.500 sterlin) alarak bir dünya rekoru kırmış olacaktır. Bu meblağ bir kulüp takımına tek maç için bugüne kadar ödenen en yüksek ücrettir. Real Madrid kulübü alacağı bu paradan 125 bin lirasını hayır cemiyetine teberru edecektir.

Hiç yorum yok: