31.07.2005

Ankaralı bir genç kız, kendisine laf atan gence, evire çevire dayak attı



















8 Eylül 1966 Perşembe tarihli Hürriyet Gazetesinden

Ankaralı bir genç kız, kendisine laf atan gence, evire çevire dayak attı
ANKARA, (HA) - Atıfet Dinçer isimli genç ve güzel bir kız, dün gece sokaktan geçerken kendisine laf atan 19 yaşında Erdem Tınaz isimli bir delikanlıyı, 15'i aşkın arkadaşının arasında, üzerine bir "Panter" gibi atılıp, evire çevire dövmüştür.
Olay, evvelki gece saat 20:30 sıralarında Sıhhiye semtindeki Serçe Sokakta meydana gelmiştir. Annesi ve bir kız arkadaşı ile birlikte sokağa çıkan Atıfet Dinçer, hangi duraktan dolmuşa bineceğini kestirmeye uğraşırken 15-20 kişilik bir delikanlı grubunun önünden iki defa geçmek zorunda kalmıştır. 21 yaşındaki genç kız ile annesi ve arkadaşı, bu grubun önünden bir defa daha geçince Erdem Tınaz, "Yeter geçtiniz, yolu eskitiyorsunuz" şeklinde laf atmıştır.
Genç çocuğun bu sözüne sinirlenen Atıfet, yanındakilerden ayrıldığı gibi hışımla, bir sürü delikanlının bulunduğu gruba yaklaşmış ve çantası, tırnakları ve ayakları ile Erdem'i hırpalamaya başlamıştır. Dayak yiyen delikanlının arkadaşları daha ne olduğunu anlayamadan, Atıfet Dinçer bu defa da tırnaklarını delikanlının boynuna geçirmiştir.
ZORLA ALDILAR
İlk andaki şaşkınlıkları neden sonra geçen delikanlılar, iyice dayak yiyen arkadaşlarını genç kızın elinden güçlükle alabilmişlerdir. Bu arada dayak yememek için mücadele ederken Erdem Tınaz da, Atıfet Dinçer'in çantasının sapını kopartmıştır.
MAHKEMEDE
Bu şekilde taraflar birbirinden şikayetçi olunca, durum önce karakola, sonra da mahkemeye intikal etmiştir. Ne genç kız, ne de dayak yiyen delikanlı barışmak istemişlerdir. Genç kız ile Erdem Tınaz'ın yapılan ilk duruşmasında, her iki taraf da suçu birbirlerinin üzerine atmışlar, karşılıklı davacı olduklarını bildirmişlerdir.

Hiç yorum yok: