23.04.2006

Galatasaray ikinci hezimetten son saniyede kurtuldu




















15 Şubat 1960 Pazartesi tarihli Akşam Postasından

GENÇLERBİRLİĞİ:2
GALATASARAY:2
Bütün oyun müddetince hakim oynayan ve bu maçı, bitmesine 30 saniye kalaya kadar 2-1 galip devam ettiren Gençlerbirliği bu anda yediği bir gol yüzünden sahadan 2-2 berabere ayrıldı.
Gemçlerbirliği dün gece şaheser bir oyun oynadı. Bir anda Zeynel ve Orhan'ın golleri ile 2-0 ileri fırlayan Siyah-Kırmızılılar bu vaziyeti 30. dakikaya kadar devam ettirdiler. Bu dakikada ofsayttan yedikleri bir golle vaziyet 2-1 oldu. İlk devresi karşılıklı akınlarla geçen bu karşılaşmanın ikinci devresi ilk yarıya nazaran daha süratli ceryan etti.
Milli ligin ilk devresinde Galatasaray'a 3-0 yenilen Siyah-Kırmızılılar, aynı takımla yaptıkları hususi karşılaşmayı 2-3 kazanmışlardır. Bu bakımdan bir revanş havasını taşıyan bu karşılaşma çok süratli başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip müdafayı zorlamaya başlayan Gençlerbirliği forveti Zeynel ve Orhan'ın güzel oyunları, kendilerini, yukarıda da bildirdiğimiz gibi bir anda rakipleri karşısında 2-0 galip vaziyete geçirdi. Siyah-Kırmızılılar bu maçta bütün hatlarıyla başalıydılar. Kaleci Selçuk rakip forvet akınlarını önlerken, müdafada bulunan elemanlar, forveti beslemekte güçlük çekmiyordu. Forvet elemanları arasında İlhan ilk devre başarılıyken, ikinci devre sahada dolaştı. Zeynel ve Orhan rakip müdafayı zorlarken Ayhan ile Tvfik ileri geri çalışarak vazifelerini yapıyorlardı.
Galatasaray, Hacettepe karşısındaki gibi başarısızdı. Kalede kaptan Turgay yediği iki gol hariç vazifesini yaptı sayılır. İki bek Candemir ve K. Ahmet, Ahmet vazifesini yaparken, Candemir aksıyordu. Haf hattındaki elemanlar vasattılar. Forvette bulunanlardan B. Ahmet ve Erol hariç diğerleri vazifelerini yaptılar kanaatindeyiz.
MAÇIN CERYANI VE GOLLER
Gençlerin vuruşu ile başlayan oyunun ilk 10 dakikası karşılıklı akınlarla geçti. Bu dakikadan sonra açılan Kırmızı-Siyahlılar 11. dakikada ilk gollerini kazandılar. İlhan'ın sağdan yaptığı ortayı Zeynel Ergun, Cendemir ve K. Ahmet'in arasına girerek yakaladı ve Turgay'ın çıkmasına rağmen hafif bir dokunuşla topu Galatasaray kalesi ağlarına göndermekte gecikmedi.
Bu golden sonra iyice açılan Gençlerbirliği forvetinin üst üste yapmış olduğu akınlar Galatasaray müdafaasını güç durumlara düşürdü. Bu golden hemen 6 dakika sonra ani bir kontr atak yapan Gençlerbirliği ikinci gollerini kazanmakta gecikmediler.
Orhan gerilerden aldığı topla ceza sahasına yaklaşarak İlhan'a verdiği pası ileri kayarak tekrar aldı ve Ergun ve Turgay'ın hakim olamadıkları topu yerden ikinci defa Galatasaray kalesine soktu. Bu golden sonra iyice açılan Gençlerbirliği forveti 23. dakikada bir korner kazandı. İlhan'ın çektiği korneri Turgay tutamadı. Bundan istifade eden Tevfik'in havada aşırtma şutu gol olurken Candemir tarafından kaleden uzaklaştırıldı. 2-0 ın verdiği rahatlıkla oyuna devam eden Gençlerbirliği bu arada iki tehlikeli akın atlattılar. 25 ve 26. dakikalarda Suat ve Metin'in şutlarını Selçuk bertaraf ettikten sonra 30. dakikada Metin'in golüne mani olamadı.
Soldan bir frikik kazanan Galatasaraylılar bu frikik atışından Metin ofsayt durumda sert bir kafa vuruşuyla takımına ilk golü kazandırdı. Bundan sonra Galatasaray'ın beraberlik golü peşinde koşmaları bir netice vermedi ve devre de bu şekilde sona erdi.
İKİNCİ DEVRE
İlk devreyi 2-1 mağlup bitiren Galatasaraylılar bu devreye mağlubiyetten kurtulmak, hiç olmazsa beraberliği temin için süratli başladılar. Fakat dakikalar ilerledikçe Galatasaray'ın bu oyunla beraberliği dahi temin edemiyeceği gözüküyordu. Oyunun sonlarına doğru vakit geçirmek için çalışan Gençlerbirliği maçın bitmesine 30 saniye kala galibiyetten uzaklaştı.
Taca atılması lazım gelen bir geri pasını uzaklaştırmak isteyen İlhan rakibine faul yaptı. Faul atışını yapan Metin topu kale içine doldurdu, kendisine hiç bir müdahale yapılmayan Suat sert bir kafa vuruşu ile takımının beraberliğini sağlayan golü attı. Ve maç ta Gençlerbirliği'nin santra vuruşu ile sona erdi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Very cool design! Useful information. Go on! Unusual patent Affiliate marketing system com resources