14.01.2007

Roma'da cesetler 7 gün bekletildikten sonra yakılıyor

Hayat Dergisi eki Tarih Gazetesinin 13. sayısından

Roma'da cesetler 7 gün bekletildikten sonra yakılıyor
ROMA, 118 - Romalılar, defin törenine büyük bir önem verirler. Eğer ceset bir mezara gömülmezse, ruhunun tam 100 yıl cehennem ırmaklarında ümitsiz bir vaziyette dolaşacağına inanırlar. Mezarsız bir cesedin ruhu ancak 100 yıl sonra cehennem ırmaklarını geçebilir.
Ölen bir Romalıya, en güzel ve en yeni elbisesi giydirilir. Ayakları, evinin kapısına doğru uzatılmak suretiyle yatırılır. Yatağına çiçekler konur. Çalgıcılar ve okuyucular ölünün başucunda ilahiler ve mersiyeler okurlar. Ölüyü, ailesini ve atalarını överler. Ölünün yakınları, ölünün göğsüne dokunmak suretiyle son vazifelerini ifa ederler. Genel olarak cesetler, 7 gün bekletildikten sonra yakılır. Külleri itina ile bir araya getirilip bir mezara yerleştirilir. Mezarlar, şehrin uzağında, kırlardadır.
Fakirler yakılmaz, genel mezarlıklardaki çukurlara gömülürler. Aynı gün içinde ölen fakirler, aynı çukura konurlar.
Son zamanlarda Hıristiyan dini mensuplarının yeraltında odalar vücude getirmek suretiyle yaptıkları mezarlar da dikkati çekmektedir.
Pek zenginlerin mezar odaları, muhteşem tezyinatla süslüdür. Duvarlara güzel resimler yapılır. Tunç veya mermer lahitler konur. Bu lahitlerin çoğu sanatkarane bir şekilde işlenmiştir.

1 yorum:

dinemiz dedi ki...

bir tek ölen kişinin haberi olmaz bunlardan, ya da yukarıdan izler herşeyi ve hepsi bu yüzdendir, kimbilir?