27.06.2005

Günaltay'ı kaybettik

20 Ekim 1961 Cuma ULUS Gazetesi

İSTANBUL 19 - Eski Başbakan, C.H.P. Parti Meclisi üyesi, İstanbul üçüncü bölge Senatörü, Ord. Prof. Şemseddin Günaltay 78 yaşında olduğu halde bugün, tedavi görmekte olduğu Ortaköy Şifa Yurdunun bir numaralı odasında prostat kanserinden saat 16 yı 10 dakika geçe hayata gözlerini yummuştur.
Bir müddetten beri rahatsız olarak yattığı hastanede, kendisinin tedavi ve ameliyat edilmek üzere Londra'ya gönderilmesi teklif edilmiş, fakat, son günlerdeki sıhhi durumundaki kötü gelişme buna müsaade etmemiştir. Londra'ya gidemeyeceği kızları ve damatları tarafından kendisine bildirilince Allah'ıma çok şükür, vatanımın havasında son nefesimi verebileceğim demiştir.
Merhum bundan sonra yakın dostu olan eski Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen ile Sait Sakarya'ya, vefat ettikten sonra Ankara'daki Asri Mezarlıktaki kızının yanına defnedilmesini vasiyet etmiştir.
C.H.P. iktidarının son Başbakanı ve 1950 seçimlerinin Dürüstlük abidesi Şemseddin Günaltay'ın hayata gözlerini kapamadan önce son sözü Allah Anadolu, Anadolu olmuştur.
...

Hiç yorum yok: