5.02.2006

Bir seyyar satıcı, ayrı yaşadığı eşini kaçırdı












3 Şubat 1963 Pazar tarihli Hürriyet Gazetesinden

Bir seyyar satıcı, ayrı yaşadığı eşini kaçırdı
Hamdi Demir adında bir seyyar satıcı, ağabeyi ve iki arkadaşının yardımı ile, Kadıköy'de oturan ayrı yaşadığı 18 yaşındaki karısını, dün güpegündüz taksi ile kaçırmıştır.
Kuşdili, Vişne Sokağının başında kendilerini seyredenlerin şaşkın bakışları arasında bunu tapan zorbaların taksileri, Polis tarafından Ankara Asfaltında çevrilmiş ve suçluların üçü yakalanmıştır. Şehrin göbeği sayılacak Kadıköy'ün Kuşdili semtinde buna teşebbüs eden 27 yaşındaki Hamdi Demir, 6 ay önce boşanmak üzere mahkemeye başvuran ve babası Hakkı Oral'ın yanında kalan eşinin elindeki bir raporu yok etmek için buna tevessül etmiştir. Türkan Demir'in elinde mahkemede kocası aleyhine kullanacağı, kendisine fena ve çirkin muamelede bulunduğuna dair doktor raporu bulunuyordu.
ÜÇ YARDIMCI İLE
İşi planlıyan Hamdi Demir, karısını kaçırmak için ağabeyisi Osman, kendisine ait 61560 plakalı taksi şoförü Sabri Aydın ve Mehmet Gezer adındaki arkadaşlarının yardımını sağlamıştır. Dört şahıs dün babası ve Adliye'den ayrılan Türkan'ın yolunu gözlemişler ve Vişne Sokağının başında üzerlerine saldırmışlardır. Önce kızın babasını atıl vaziyete getiren mütecavizler, daha sonra Türkan'ın ellerini kollarını tutup zorla taksiye tıkmışlardır. Bundan sonra zorbalardan üçü taksiye atlamışlar ve son süratle Ankara Asfaltına çıkmışlardır.
YAKACIK KAVŞAĞI
Durumu görenlerin ihbarı üzerine Polis harekete geçmiş ve Kartal Emniyet Amirliği kadrolarından iki sivil polis, bir ciple taksinin önüne çıkarak Yakacık Kavşağında mütecavizlerin otomobili durdurulmuştur. Yakalanacaklarını anlıyan bu şahıslar, işi burada da zorbalığa dökmüşler ve kızı polislere vermek istememişlerdir. Bunun üzerine polisler tabancalarını çekmek mecburiyetinde kalmışlar ve ağzını bir bezle kapattıkları Türkan Demir'i kurtarmışlardır.
Yapılan soruşturmada Hamdi Demir'in karısının elindeki raporu yok etmek için buna teşebbüs ettiği anlaşılmıştır. Suçlulardan üçü, dün mahkemeye sevk edilerek tevkif edilmişlerdir. Firar eden dördüncü şahıs Mehmet Gezer, ele geçirilememiştir.

Hiç yorum yok: