2.11.2005

İspanya Arenalarının Uyuz Boğası









2 Kasım 1960 Çarşamba tarihli Milliyet Gazetesinden

İngiliz basınının, İspanya'yı 4-2 yendikleri maçtan sonra Di Stefano ile alay etmesi Real Madrit'li futbolcuları kızdırdı. Puskas'ın hayalindeki takımın forveti: Garrincha, Kocsis, Di Stefano, Pele, Gento
İspanya'nın Wembley'de mağlup olmasından sonra, İngiltere basınının Di Stefano hakkında "İspanya arenalarının uyuz boğası, dişi dökülmüş aslan" tabirlerini kullanması Real Madrid takımı oyuncuları arasında büyük bir infial uyandırmıştır.
Madrid'de etrafını saran gazetecilere Puskaş gülerek şunları söylemiştir: "Ben Macar takımında oynarken haşmetli İngiltere takımına yarım düzine gol atmıştık, ama, gazetelerimizde alay etmemiştik. Çünkü biliyorduk ki, bir takımın mağlup olması, bir oyuncunun kötü oynaması, onun klasını gölgeleyemez. Allah'tan Avrupa Şampiyon Kulüpler şampiyonasında bir İngiliz takımının karşımıza çıkmasını dilerim. Onlara öyle bir ders vereceğiz ki, değil kendileri nesilleri dahi unutamıyacak."
Dİ STEFANO PUSKAŞIN HAYALİNDEKİ TAKIMIN SANTRAFORU
Dünyanın 1 numaralı futbolcusu ağır hücuma uğrayan takım arkadaşı Di Stefano için şöyle konuşmuştur: Di Stefano halen dünyanın en iyi santraforudur. Öyle bir santrafor ki, topla ve topsuz aynı süratle hareket eden ve kaleyi allak pullak eden bir santrafor. Bu futbol üstadı benim hayalimdeki şu takımın santraforudur. Kaleci: Grosics (Macar), Andreadi (Uruguay), Nilton Santos (Brezilya), Bozcik (Macar), Santamaria (İspanya), Ocwirk (Avusturya), Garrincha (Brezilya), Kocsis (Macar), Di Stefano (İspanya), Pele (Brezilya), Gento (İspanya). Garrincha gibi top süren, Gento gibi bir şimşeğin arasında Di Stefano... ve bu forvetin kudretini düşünmek dahi korkunçtur. Aleyhinde yazan İngiliz basınına hak ettiklerini yine Di Stefano verecektir.
ORHAN TÜREL

Hiç yorum yok: