7.11.2005

Kıraliçe ve Prens çok iyi


2 Kasım 1960 Çarşamba tarihli Hürriyet Gazetesinden

Kıraliçe ve Prens çok iyi
Tahran 1 - İran tahtını, yıllardan beri sabırsızlıkla beklenen erkek evlada kavuşturan İmparatoriçe Farah Pehlevi iki gündür "Anne ve Çocukları Koruma Yurdu"nun mütevazi bir odasındaki 54 numaralı demir karyolada yatıyor.
Farah Pehlevi'yi bütün İran halkı daha düğünden evvelki günlerde sevmiş ve bağrına basmıştı. Bedbaht Kıralı mesut edeceğinden, kendilerine de bir veliaht kazandıracağından emindiler.
Düğünden sonra genç kadının kendini hayır ve kültür işlerine vakfetmesi, fırsat buldukça da halk arasına karışarak vatandaşlarının dert ve dileklerini samimiyetle dinlemesi, not etmesi, çare araması, bu sevgiye engin bir hüviyet vermişti.
Bütün İran, kıraliçesine hayrandı. Şimdi ise Farah Pehlevi halkın nazarında sadece bir İmparatoriçe değil, aynı zamanda mukaddes bir annedir. Çünkü bu tahtı kurtarmış, çok mesuliyetli bir boşluğu doldurmuş, yıllardan beri taç giymeyen eşini de hakiki bir İmparator yapmıştır. Ve bu müstesna varlık, şimdi fakir fukara için kurulmuş bir yurdun mütevazi bir odasındaki demir karyolada yatmaktadır. Yanındaki odada mini mini, yumuk yumuk bir prens yatıyor... Karnı acıktıkça avaz avaz bağırmaktan da geri kalmayan bu yavru, İran'ın müstakbel imparatorudur.
DOĞUMDAN NOTLAR
Dün sabah saat 9.00 da doğumevinin önünde duran Rolls Royce'un kapısını telaşla açan şoför selam dururken, Kıraliçe Farah da Şahın yardımı ile içeri giriyordu.
Genç kadının ameliyathaneye götürülürken söylediği sözler, şimdi herkesin ağzında. Şöyle demiş:
-"Doğum sırasında beni bayıltmazlarsa, daima olduğu gibi, yine Şaha ve milletime hayırlı bir evlat vermesi için Tanrı'ya dua edeceğim."
Halbuki kıraliçeyi bayıltmak icap etti. İlk sancılar hafif olmak üzere doğumun 2 buçuk saat sürdüğü bildiriliyor.
Şaha ilk müjde Dr. Cihanşah Salih tarafından verilmiştir. Bunun üzerine mesut bir tebessümle gülen Rıza Pehlevi'nin ilk suali şu olmuştur:
-"Kıraliçe nasıl? Yavrumun sıhhi durumu iyi mi?"
NEŞE VE SAADET
Bütün İran'da ve Tahran'da bayram havası devam ediyor. Bütün halk, tasavvur edilemiyecek kadar mesut... Doğumevinin etrafı mahşer gibi kalabalık... Camilerde arzu eden herkese 40 gün 40 gece yemek dağıtılacak. Yoksul çocuklara elbise, ayakkabı veriliyor. Radyolar devamlı yayın yapıyorlar. Cadde ve sokaklarda, elleri bayraklı insan toplulukları şarkı ve marş söyliyerek dolaşıyor.
Ana Kıraliçe bugün, prense nazar boncuklu altın bir madalya taktı. Diğer hediyeler hakkında henüz açıklama yok.
İran tahtının bir erkek evlada kavuşması vesilesiyle bugün, vergilerde yüzde 20 indirim yapılacağı ilan edilmiştir. Yine bugün, ilk defa yerli ve yabancı basın mensupları, doğumevine alınmış, plastik bir cibinlik altında yatan Prens'in resmini çekmelerine müsaade edilmiştir.
SON DURUM
İlgililerin ifadesine göre, Kıraliça Farah Diba, gayet neşeli ve mesut görünmektedir. Bugün ilk defa veliahtı emzirmiştir. Şah da, günün büyük bir kısmını eşinin başucunda geçirmiştir.
Sağlık Bakanı Dr. Cihanşah Salih, Kıraliçenin de, oğlunun da çok iyi durumda olduğunu açıklamıştır.
Bebek, ya bugün, veya yarın Tahran İmamının riyasetinde dini törenle sünnet edilecektir.
Kıraliçenin doğum yaptığı hastaneye bundan böyle "Kıraliçe Farah Hastanesi" denecektir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Same bankrolle albo bankrolls jedno i to bonus dama.
full tilt blog poker
no deposit blog of bonuses get absolute chips
blog bonus poker free
some free freeroll and goood money they so hot pokerstars down soft load
huge free capital bonus no deposit free 50 dollar cash erleveling - online poker free cash bonus
free poker cash for africa america and all gambler.
thet is stogle bogle poker tort. Titan and mansion, party poker. Poker room albo poker roomy.
darmowy bonus pokerroomy naj więkrze for africa afg pl domena and all graczy free.
Graj całość turnirju i bez depozytu wielkiego. Także skontaktować się szybko i bez pokerroomy są świetne titan i poker ltdo.
wylęgrania pokerowych bonusów naj więkrze for africa afg pl domena and all graczy free.
poker off line bez instalacji za free albo darmo.

Adsız dedi ki...

what the hell i get free bonus

Adsız dedi ki...

hmm... love that game