7.01.2006

Doğuda Eşkiya Faaliyeti Arttı








1 Ağustos 1962 Çarşamba tarihli Son Havadis Gazetesinden

SİİRT

(AYDIN İLHAN Bildiriyor)

Bölgede eşkiyalık hadiseleri devam etmekte, son olarak da dün bir kişi daha dağa kaldırılmış bulunmaktadır. Hadise faillerin bu bölgede geniş ölçüde faaliyet gösterebilen iki soygun çetesinden Selim Tilki ile Horhorlu Hacı'nın adamları olduğu tahmin edilmektedir.

Dağa kaldırılan, Eruh kazasının Bukat ve Mit köyleri arasındaki ekin tarlalarında çalışmakta iken etrafı sarılan Mehmet Dayan'dır. Mehmet Dayan beraberinde İbrahim Demir adındaki arkadaşı olduğu halde çalışırken etrafını çeviren otomatik tabancalarla mücehhez 10 meçhul şahsın 5 bin liralık talebine muhatap olmuştur. Üzerlerinde para bulunmadığını söyleyen Dayan ve Demir'e, haydutlar, bir mehil vermişler, parayı Reşine köyünün Civav yaylasındaki bir dağa getirmesi için de İbrahim Demir'i serbest bırakmışlardır. Haydutlar beraberlerinde Mehmet Dayan olduğu halde dağa çıkmışlardır.

Hadiseyi derhal Jandarma Müfrezelerine nakleden İbrahim Demir, 5 bin lirayı götürmediği taktirde haydutların, Mehmet Dayan'ı öldürebileceklerini söylemiş ve yardım talebinde bulunmuştur.

Jandarma Müfrezeleri beraberlerindeki rehine ile dağa çıkmış olan haydutların peşine düşmüştür.

BİR ŞAKİ YAKALANDI

Diğer taraftan, Tatvan soygununun üç failinden Abdurrahman Polat, Ahlat İlçesinin Cemalettin yaylasında silahları ile birlikte ele geçirilmiştir. Ani bir baskın sonunda yakalanan haydut Tatvan'a getirilerek tevkif edilmiştir.

Hiç yorum yok: