7.09.2006

"BEATLE" Fırtınası Gene Esti

1 Eylül 1966 tarihli Hayat Dergisinden
















"BEATLE" Fırtınası Gene Esti
"Demode oldular", "adları unutuluyor" denirken, Beatle topluluğunun çıktığı dünya turnesi, gerçeğin hiç de böyle olmadığını herkese gösterdi. Hele dört uzun saçlı gencin parlak meslek hayatlarının ilk başarısını kazandıkları Hamburg şehrinde kendilerine gösterilen ilgi ve sevgi, değil şarkıcılardan, çok sevilen devlet adamlarından bile esirgenen cinsten bir şeydi. Ve, içten gelen bu canlı tezahürat başlı başına görülecek bir olaydı.
Beatle'lar 1960 yılının ilk aylarında bu şehirdeki Star Club'de, o meşhur şarkılarını yeni yeni dünyaya duyurmaya başlamışlardı.

ŞATODA 4 KİŞİ
Sevdikleri şarkıcılara sadık olduklarını göstermek istercesine, Hamburglu Beatle hayranları, şöhretli dörtlüye aynı sevgiyi ve heyecanı bir daha göstermekten çekinmediler. Hamburglular tıpkı Beatle'ların iki filimlerine ve plaklarına karşı nasıl içten sarıldılarsa, kendilerine de aynı şekilde tezahüratta bulundular.
Beatle'lar bu seferki ziyaretlerinde şehrin dışındaki tarihi şatolardan birinde kaldılar. Ve ister inanın, ister inanmayın, şatonun etrafını sıkı bir polis muhafazası altına almak gerekti. Çünkü hayranları öylesine Beatle'ların peşine düşmüşlerdi. Aynı sıkı polis tedbirlerine dört gencin çalıp söyledikleri bütün sahnelerin civarında da başvurulmuştu. Her zaman olduğu gibi bu sefer de Beatle'ların yanında kendilerini herkesten önce keşfeden yakın dostları, isim babaları ve emprezaryoları Brian Epstein vardı.


YÜKLÜ PROGRAM
Fakat ünlü topluluğun programı gerçekten çok yüklüydü. Günde iki defa sahneye çıktıkları, ayrıca çeşitli basın ve reklam programlarında da çaldıkları için, müthiş yorgun, fakat o nispette de memnun görünüyorlardı.
Beatle'lara yeni bir hız verdiğinden kimsenin şüphe etmediği konserlerine gelince... Bu konserlerde seyirci kalabalığının çoğunluğunu kravatsız ve çizgili, dik yakalı gömlekler, geniş yakalı ve kruaze, dar ve bol düğmeli ceketler giymiş gençler teşkil ediyordu... Genç kızlar arasında da son modanın bütün hatlarını taşıyan minik etekli "çılgınlar" çoğunluktaydı.
VE SONRASI!
Beatle'lar, yıldızlarının ilk defa parladığı Hamburg'da aldıkları yeni hızla turnelerine Uzak Doğu'da ve Yeni Dünya'da devam ettiler. Gene aynı heyecan ve sevgi gösterileri ile karşılandılar!
Yanlarından hiç bir turnede eksik olmayan Brian Epstein'la beraber bu başarılı turneye çıkan dört Beatle, hiç bir ırk, dil, din farkı gözetmeksizin bütün dünya gençliğinin isteklerine cevap vermekle, gerçekten gençliğin temsilcileri olduklarını ispat etmişlerdir. Anlaşılıyor ki bu Beatle hayranlığı, asrımızın ikinci yarısının en büyük tutkusu, ya da şifa bulmaz bir hastalığı olarak daha uzun bir süre devam edecek...









1 yorum:

Adsız dedi ki...

"s" takisi kullanilmiyormus galiba o siralar..
Ama isin ilginci hala beatle olarak fan sayfalarini bulabildim.

Herhalde kullanilan "s" cogul anlaminda bir taki olarak seyettirilmis sonralari...