6.09.2006

Elvis Presley


Her hafta Cumartesi günleri çıkan Sine Radyo Haftası'nın 19 Ocak 1957 tarihli 8. sayısından

Elvis Presley
O'na "Rock'n Roll Kralı" diyen de var "Deliler Çobanı" diyenler de. Alelade bir kamyon şoförü ikeni nasıl oldu da bu kadar geniş, bu kadar muazzam bir şöhrete erişti. Yaşı henüz 23, burnu iğri, Valantino favorileri, bol briyantinle parlatıp kabartılmış. Hatta yüzünün soğuk bir ifadesi var. Böyle olduğu halde, bütün dünya gençliği, şimdi onun sesiyle çılgına dönüyor.
Elvis Presley, bugün Amerika'da "Günün Adamı"dır. O'na çok kızanlar da vardır. Hatta daha ileri giderek O'nu ahlak dışı hareketlerde bulunmakla itham ediyorlar. Elvis Presley, 30 yaşından yukarı olanların sinirlerine dokunmaktadır. O'nun şarkıda, mesela; "I love you" yu "I lah hah hah hay yuh yuh yuu" diye söylemesinin güzelliğinin nerede olduğunu soruyorlar.
Şarkısını söylerken vücudunu müstehcen kabul ettikleri bir şekilde oynatmasına içerliyorlar. Presley, "Hareketlerim müstehcen veya utanılacak cinsten değil. Onlarda kızılacak bir şey görmüyorum. İçimden geldiği için vücudumu oynatıyorum. Nasıl olsa hayranlarımın hoşuna gidiyor" diyor.

Hiç yorum yok: