28.09.2005

Odunu tüfek gibi gösterip kamyon soydular


31 Temmuz 1962 Salı tarihli Hürriyet Gazetesinden

Odunu tüfek gibi gösterip kamyon soydular
Muş, 30 (Hususi) - Doğu'da seri halinde devam eden soygun hadiselerinden ilham alan merkeze bağlı Avzut köyünden Zübeyir ve Adil Demirel adında iki kardeş, gece yarısı Bitlis-Muş yolunda pusuya yatarak Van'dan gelmekte olan şoför Fahri Akkul'un kullandığı Van 86852 plakalı kamyonu durdurup soymuşlardır.
GECE KARANLIĞINDA
Gece karanlığında tüfek şeklinde iki odun parçası ile şoför ve yanındaki iki yolcuyu tehdit edip aşağı indiren soyguncu kardeşler: "Kıpırdamayın, hepinizi yakarız" diye bağırmışlardır.
Silahlı zannettikleri iki şaki karşısında itaat etmek zorunda kalan müteahhit Ethem Kayaçelebi, üzerindeki 650 lira ile kol saatini, diğer yolcu Muzaffer Bal da kol saatini çıkarıp vermişlerdir. İki kardeş, şoförün üzerinde para, işe yarar eşya bulunmadığından kendisine dokunmamış, ancak yolculardan aldıkları para ve saatlerle birlikte ortadan kaybolmuşlardır.
YAKALANDILAR
Olayın ilgili makamlara intikali üzerine Vilayet Jandarma Kumandanı Yarbay Cihat Baykal emrindeki müfreze kısa bir takipten sonra odunla kamyon soyan iki kardeşi yakalamış ve adli makamlara teslim etmiştir. Şaki özentisi kardeşler, sorgularını müteakip tevkif edilmişlerdir.

Hiç yorum yok: