15.08.2005

Manchester United, 7 milyonluk yeni bir tazminat davası açtı


20 Ekim 1961 tarihli Hürriyet Gazetesinden

Manchester United, 7 milyonluk yeni bir tazminat davası açtı

6 Şubat 1958 günü Belgrat'tan İngiltere'ye dönerken, Münih Havaalanında uçak kazasına uğrayan Manchester United bilindiği gibi dördü milli olan 8 oyuncusunu kaybetmişti. Dünya spor tarihinin en acıklı vakalarından biri olarak kabul edilen bu hadiseden üçbuçuk sene sonra, Manchester United kulübü kendilerini taşıyan uçak şirketi aleyhine tazminat davası açmıştır.
Sigortadan paralarını almalarına rağmen, Manchester United kulübü, ölen futbolculara ödediği transfer ücreti ile en iyi oyuncularının kaybı yüzünden mühim maç organizasyonlarının suya düşmesi ve takımın kaybolan kredisi için İngiliz Hava Yolları (BEA) aleyhine 7 milyon liralık tazminat davası açmıştır.
FRANSA'DA FUTBOLCULARIN EŞLERİ ŞİKAYETÇİ
İngiltere'de futbolcuların eşlerinin lig maçlarının cumartesi günü öğleden sonra oynamasından müşteki oldukarını ve tatil günü olan cumartesileri kocalarını yanlarında istedikleri bilinmektedir.
Şimdi de Fransız futbolcuların eşleri, aynı şekilde şikayete başlamışlardır. Nitekim bu yolda yapılan bir anket neticesinde futbolcuların karılarından yüzde 65 i maçların gece oynanmasını; yüzde 29 u pazar günü öğleden sonra; yüzde 5 i cumartesi öğleden sonra; yüzde 1 i de pazar sabahları oynanmasını istemektedirler.
DÜNYANIN EN İYİ FUTBOLCUSU: D. LAW
Bu sene İtalya'nın Torino Kulübü tarafından İngiltere'den transfer edilen Manchester City'nin soliçi İskoçyalı Dennis Law'un şöhreti gün geçtikçe artmaktadır.
İtalya ligindeki yabancı futbolcuların bütün süksesini silen Law, aynı zamanda Çekoslovakya'nın en büyük futbol otoritesi milli takım tek seçicisi Frantisek Blazej tarafından da dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilmektedir.
Dennis Law, tıpkı tanınmış Amerikalı komedi artisti Danny Kaye'e benzemektedir.
DÜNYA KUPASINDA ŞİMALİ İRLANDA YUNANİSTAN'I YENDİ: 2-0
Evvelki gün Belfast'ta yapılan 1962 Dünya Kupası eleme tur karşılaşmasında Şimali İrlanda, Yunanistan'ı 2-0 mağlup etmiştir. Böylece 3 üncü grupta cumartesi günü Batı Almanya ile Yunanistan arasında oynanacak son maçın hiçbir ehemmiyeti kalmamış ve Batı Almanya Şimali'ye gitmeyi garantilemiştir.
Belfast'taki maç çok hadiseli bir şekilde cereyan etmiş ve İtalyan hakemi Bonetto, İrlandalı solhaf Nicholson ile Yunan soliçi Sideris'i oyundan atmıştır.

Hiç yorum yok: