4.08.2005

Sinema Dünyasından çeşitli haber ve dedikodular



2 Kasım 1960 tarihli Hürriyet Gazetesinden

Sinema Dünyasından çeşitli haber ve dedikodular:

  • Lana Turner, bir defa daha gazetelere enteresan bir havadis mevzuu olmuştur. Geçenlerde Lara'nın evinden birtakım çığlıklar yükselmiştir. Genç kadın "beni kurtarın! Bu adam beni mahvedecek" diye bağırıyordu. Neticede kurtulmak istediği insanın bir aşık olmayıp sadece bir maliye memuru olduğu anlaşılmıştır. Bu maliye memuru Lana Turner'den 1959 senesine ait olan ödenmemiş bulunan 13.000 doları istiyordu. Neticede yıldızın bu parayı ödemesi icap etmiştir. Mamafih Lana, sonradan kendisini çabuk teselli etmiştir. Zira çevirdiği son iki filmin karı üzerinden hisse alacaktır.
  • Amerika'da James Dean'ın teyzesi ile eniştesi polise başvurarak, James Dean hayranlarının hala genç adamın mezarını rahat bırakmadıklarından şikayet etmişlerdir. Gerçi Dean'ın hayranları her gün mezarına çiçek taşımaktadırlar. Fakat aynı zamanda her gün bu mezardan hatıra olsun diye bir şeyler koparıp götürmektedirler. Bir gün bir vazo, ertesi gün bir kandil, daha ertesi günü James Dean'ın mezarındaki levhada isminin baş harfleri kaybolmaktadır. Mezar taşı bile okşana okşana artık harap olmaya yüz tutmuş bir vaziyettedir.
  • Michele Morgan ile sabık kocası Bill Marshall arasında Los Angeles'te bir dava başlamıştır. Michele Morgan, oğlunun hiç olmazsa yaz aylarını Fransa'da yanında geçirmesini istiyor. Bill, Michele Morgan için "karım oğlumu Fransa'ya götürdükten sonra onu bir daha Amerika'ya göndermez. Ona itimat etmiyorum" demektedir. Herkes kararın ne olacağını merakla beklemektedir.
  • İngiliz sansürü Jayne Mansfield'in bir filmini yasak etmiştir. Bu filmin ismi "Tutulmayacak Kadar Sıcak"tır. Filmde Jayne Mansfield çok dekolte bir kıyafetle dansetmektedir. Bu yüzden sansür, filmin oynatılmasına razı olmamıştır. Buna mukabil Fransa'da sansürün yasak ettiği "Delikanlılar" filminin oynatılmasına müsaade edilmiştir. Hatta Kraliçenin bu filmi göreceği tahmin edilmektedir.
  • Ava Gardner'in "El Cid" isimli filmde "Jimena" rolünü reddetmesi üzerine Sophia Loren bu rolü oynamaya razı olduğunu bildirmiştir. Filmde Cid rolü Charlton Heston'a verilmiştir. İspanya'da çevrilecek olan bu film de "Ben Hur" gibi büyük prodüksiyonlardan biri olacaktır.
  • May Britt ile zenci Sammy Davis'in nikahları 13 Kasıma tehir edilmiştir. Karar verildiği gibi Sammy musevi olduğu için nikah merasimi bir Havrada yapılacaktır. May'in ailesi de bu mersimde bulunmayı kabul etmiştir. Yalnız May Britt gazetelerin yapacağı neşriyattan endişe ettiği için foto muhabirlerinin gelmesini arzu etmemektedir.
  • Otto Preminger'in Exodus filmini çevirirken yakından tanımak imkanını bulduğu Hope Bryce ismindeki genç kadınla evlendiği malumdur. Desinatör olan Hope Bryce, Exodus'ün kostümlerinin modellerini çizmişti. Halen karı-kocanın ikiz çocukları dünyaya gelmiştir. Çocuklara Marc ve Victoria isimleri verilmiştir.
  • Kirk Douglas ile Rock Hudson Meksika'da "Montezuma" filmini çevireceklerdir. Bu filmi, Rock Hudson idare edecektir. Filmin muazzam dekorları, eser çevrildikten sonra da yerinde kalacaktır. Böylece turistler geldikleri vakit eski devirlerdeki Meksika şehirlerinden birini görmüş olacaklardır. Dekorlardan yapılacak olan bu şehir için binlerce dolar para sarfedilecektir.
  • Geçenlerde 300.000 liralık mücevher çaldıran Dawn Adams'a muzip bir şahıs bir mektup yazarak Sophia Loren'le beraber "Mücevherlerini Çaldıran Kadınlar" sendikasını kurmasını teklif etmiştir. Polis bu mektubu yazanı aramakta ve bu şahsın hırsızlıkla ilgisi olabileceğini düşünmektedir.
  • Vivien Leigh, geçenlerde Londra'ya dönmüştür. Sevimli yıldızın Amerika'dan gelirken bindiği gemide daima 42 yaşındaki John Marivale ile beraber olduğu, ikisinin birbirlerinden bir an için olsun ayrılmadıkları görülmüştür. Aralarında bir gönül macerasının başladığı söylenmektedir. Vivien, Laurence Olivier'den boşanmaya razı olduğunu ve bu hususta icap eden hazırlıkları yapacağını söylemiştir.

Hiç yorum yok: